NADSTREŠKI

Nadstreški služijo povečanju pokrite površine ob objektih, hkrati pa lahko arhitekturno skladno oblikovan nadstrešek pozitivno prispeva k estetskemu izgledu vašega doma.

Po namenu  nadstreške poznamo kot:

  • konzolno ali obešeno vpete konstrukcije s kritino, na steno nad vrati, pločniki, itd.,
  • pokrite konstrukcije pritrjene na zgradbo, kot streha pokrite terase,
  • pokrite konstrukcije pritrjene na zgradbo, za parkiranje avtomobilov, koles, itd.,
  • samostojne povečini z vseh strani odprte pokrite konstrukcije, za parkiranje avtomobilov, koles, ali drugih vozil oz. strojev.
Nadstreški pritrjeni in obešeni na steno objekta služijo kot zaščita pločnika ali vhoda v objekt pred dežjem, točo, snegom, itd. Praviloma pokrivajo le kakšen meter ali dva v širino od objekta, dolžina pa je lahko neomejena. Pri nas izdelujemo nadstreške kot vitke inox konstrukcije pritrjene in obešene na steno objekta in prekrite z varnostnim steklom kot kritino.

Večji nadstreški bodisi pritrjeni na objekt ali samostojni so običajno kovinske konstrukcije s kritino, estetskimi blendami in odvodom meteornih vod. Takšne konstrukcije že v fazi konstruranja statično preverimo in predlagamo ustrezno temeljenje, zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer. Kritine so lahko svetlobo-propustne (varnostno steklo, polikarbonatni paneli), ali svetlobo-nepropustne (bitumenski trakovi, folije, pločevine, itd). Oblike streh so lahko ravne, enokapne, dvokapne ali ločne.

Nadstreški so na prostem – v vseh klimatskih razmerah, zato je pomembno izbrati ustrezne materiale in pozorno izvesti detajle, da ni potrebnega kasnejšega vzdrževanja. Pri nas izdelujemo konstrukcije pretežno iz materialov inox AISI 304 luženo ali satinato, lahko pa tudi jeklene – vroče-cinkane in/ali barvane.

V primeru kakršnihkoli vprašanj in dilem nas prosim pokličite in z veseljem vam bomo  predlagali tehnične rešitve in svetovali ustrezen postopek izvedbe in izdelke…

Reference: drogerija Pav Celje, Občina Polzela, trgovina Keep out Celje, stanovanjske hiše...

iv

 Spodnja Rečica 81a
SI-3270 Laško
SLOVENIJA

t +386 3 734 5000
f +386 3 734 5009

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.