OGRAJNA VRATA

Ograjna vrata vključno z zaključenimi ograjami okoli vašega posestva vam bistveno povečajo kvaliteto in uporabnost bivalnega okolja. Pogosto nastanejo na vhodu na parcelni meji nekakšne celovite servisno-komunikacijske enote. Ograje se zaključijo v močnejših stebrih, pojavijo se manjša krilna vrata z električno ključavnico za osebni prehod in večja vrata za vozila. V steber pri osebnem prehodu  pogosto vgradimo poštni nabiralnik, domofon s kamero, ključavnico ali čitalec prstnega odtisa za vstop in fotocelico za varnost pri avtomatskem odpiranju vrat.

Ograjna vrata delimo na drsna in krilna, z elektro-pogonom ali brez. Za vrata z elektro-pogonom je potrebno razmišljati že v fazi zemeljskih del, da se pripravi ustrezne temelje in kable za pogone in krmiljenje. Konstrukcija vrat je vedno kovinska, medtem ko so polnila lahko enaka ograji, lahko pa izstopajo.

Drsna vrata so lahko konzolna (do 7 m) ali pa se vozijo po profilu vgrajenem v tleh. Lahko so eno ali dvodelna, vedno pa potrebujejo (vsaj četrtino večji) prostor od svetle mere za »počivanje«, kadar so odprta. Pri nas izjemoma vgrajujemo mehanizem, ki ne zahteva več prostora kot je svetla mera vrat. Drsna vrata so lahko vgrajena le vodoravno ali pod majhnim naklonom. Pogonski motor je ob strani skrit za stebrom.

Krilna vrata so običajno dvokrilna, dimenzije niso omejene – zahtevajo le odmik za odpiranje. Odpirajo se vedno le vodoravno, pri nas pa imamo razvit in preizkušen poseben sistem za odpiranje krilnih vrat tudi v močnejših naklonih. Pogoni so lahko skriti v tleh, ali pa so vidne pogonske roke med krilom in stebrom.  

Ograjna vrata so na prostem – v vseh klimatskih razmerah, zato je pomembno izbrati ustrezne materiale in pozorno izvesti detajle, da ni potrebnega kasnejšega vzdrževanja. Pri nas izdelujemo vrata pretežno iz materialov inox AISI 304 luženo ali satinato, iz alu prašno-barvanih profilov, lahko pa tudi jeklene – vroče-cinkane in/ali prašno barvane.

Arhitekturno skladno oblikovana ograjna vrata prispevajo k estetskemu izgledu vašega doma

V primeru kakršnihkoli vprašanj in dilem nas prosim pokličite in z veseljem vam bomo  predlagali tehnične rešitve in svetovali ustrezen postopek izvedbe in izdelke…

Reference: Pivovarna Laško, vodovodni objekti na Primorskem, stanovanjske hiše, itd...

iv

 Spodnja Rečica 81a
SI-3270 Laško
SLOVENIJA

t +386 3 734 5000
f +386 3 734 5009

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.