Živimo v času industrijske hiperprodukcije, ko skoraj vse dobimo na spletu, proizvode in navade nam vse bolj kroji umetna inteligenca, človek je pa še vedno čuteče bitje z individualnimi željami in potrebami doma ali v skupnosti, zato občasno išče “za telo in duha” tudi stvari, ki jih ne dobi na spletu.

Tu pa nastopimo mi – v našem podjetju imamo vrhunsko tehnologijo, znanja in večdesetletne izkušnje, zato lahko realiziramo skoraj vsako idejo, ki si jo arhitekti ali naročniki zamislijo – včasih gremo tudi do meja fizikalnih zakonov in estetske perfekcije.

VISOKA KAKOVOST ZA BREZSKRBNO IN DOLGOTRAJNO UPORABO

inox in aluminij

Za realizacijo idej v osnovi uporabljamo dva odlična materiala – inox in aluminij. Oba sta statično zelo trdna, se odlično oblikujeta in sta trajno korozijsko odporna. To daje izdelkom odlično uporabnost brez občutka staranja in uporabnost desetletja brez vzdrževanja. Pogosto pa v naše izdelke integriramo tudi steklo, les, keramiko, umetne materiale – odvisno od potreb in želja naročnika.

INOX

Inox je zlitina železa, kroma in niklja – je približno trikrat težji od aluminija, bistveno trši in malo močnejši-trdnejši, zato lahko delamo vitke konstrukcije in trdne spoje. Finalno so izdelki (neopazno) luženi, krtačeni, peskani ali polirani. Na grobo ločimo dve vrsti inoxa – AISI 304 za skoraj vse potrebe in odpornejši AISI 316 za morje in kemične obremenitve.

ALUMINIJ

Aluminij je zelo lahek, konstrukcijsko trden, za vijačne spoje in ključne elemente pa uporabljamo inox. Aluminij je brez obdelave korozijsko odporen ni pa lep, zato izdelke praviloma prašno barvamo ali izjemoma eloksiramo.


ZADNJE REALIZIRANE IDEJE

projekti

FONTANA SKULPTURA CELJE

Po ideji arhitekta smo leta 2001 skonstruirali in izdelali sferično krivljenje inox komponente kupole, jih zaradi velikosti sestavili na mestu vgradnje, zavarili in vrhunsko površinsko obdelali, da služi že več kot 20 let brez vzdrževanja.

OBLOGE VISOKIH BAZENOV THERMANA LAŠKO

Po ideji arhitekta smo leta 2007 skonstruirali in izdelali inox konstrukcije steklenih oblog hidromasažnih bazenov, vključili sferično krivljena stekla in inox ograje in deluje kot novo tudi po 15-ih letih.

FONTANA KROŽIŠČE LAŠKO

Po ideji arhitekta smo leta 2022 skonstruirali in izdelali inox elemente fontane v krožišču. Skulpture so statično izredno vitke in estetsko površinsko obdelane s postopki, ki omogočajo neomejeno uporabo brez vzdrževanja, čeprav so obremenjene z vetrom, emisijami prometa in pozimi soljo.

POKROV STROJNICE BAZENA ZA INDIVIDUALNE OBJEKTE

Manjši plavalni bazeni imajo pogosto strojnico z dostopom od zgoraj – s terase ob bazenu. Naš “Pokrov strojnice bazena” se estetsko neopazno integrira v finalni tlak – vanj se vgradi isti tlak kot v okolici (keramika, kamen, les). Izdelamo ga lahko točno po fugah tlaka brez vidnih tečajev, ročajev ali zaklepa. Okvir ima akomulacijski kanal, ki ujame prebeglo vodo dežja ali od prabja in jo kontrolirano nevidno odpelje do odtoka.